За мен

Не понасям застоя. Вманиачен съм в откриването на нови неща – факти, места, хора, храни, напитки, творци и творби, особено книги. Имам афинитет към природните науки и художествените произведения. С интерес наблюдавам метаморфозите на околния свят, поведението на животни, непознати хора по улиците, себе си, опитвайки се да разкрия зъбните колела зад кинетиката на живота.

Стремя се да бъда практичен, но често страдам от ирационалните си подбуди. Умея да бъда добронамерено лицемерен с хората, да се вписвам в различни обстановки и да извличам изгода от различни ситуации. Готов съм на крайности в името на експеримента. Или в името на страха от общуването лице в лице. По-лесно ми е да бъда искрен от разстояние, груб и недодялан. Когато загубя себе си сред негативни емоции, добрата музика, компанията на дивата природа и качествената литература са част от провиденията на красотата, която възвръща живителните ми сили.

Изпитвам особено отношение към измами и манипулации. Възприел съм за свой дълг разгадаването на механизмите, по които се лъжем. Стремя се да изкореня лековерието от себе си и да го заменя с рационална мисъл и чувство на отговорност. Но уви, не така функционира изкуството – в негова чест понякога пренебрегвам стремежа си към контролиран прогрес.

Убеден съм, че най-трудната битка в живота ни е тази със собствените ни убеждения. Двете неща – живот и убеждения – са в противовес. За разлика от водата, която изгражда живота, колкото по-твърди са убежденията ни, толкова са по-безплътни и леки.

Най-големият ми страх е да забравя да се смея.

4 мнения по „За мен

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s