Хората, които плюят науката

Странно… Хората, които плюят науката нямат проблем да живеят в общество, изградено от науката.

Мразиш науката? Спри да ползваш компютъра си. Продай мобилните си устройства. Отърви се от колата си. Изнеси се от проектираната си къща с електричество, вентилация и отопление. Изхвърли разнообразната си храна, която остава свежа седмици наред в хладилника ти. Спри да ползваш готварска печка. Спри да ползваш прибори. Свали си дрехите. Какво ще кажеш да върнеш обратно образованието, което имаш, което е градено от безброй поколения мислители преди теб? Отучи езика си. Спри да имунизираш децата си. Не посещавай доктор по никаква причина. Остави зъбите си да изгният. Спри да четеш книги. Махни си очилата, контактните лещи. Свали си пейсмейкъра.

С ръка на сърцето мога да кажа, че 99.9% от всичко в твоя удобен, безопасен, хрисим живот е било, по някое време, създадено чрез форма на научен процес на проба и грешка, на търсене на доказателства и откриване на истината.

Тъй че, разкарай невежия си, търсещ религия задник обратно в твоята пещера, ако наистина желаеш да живееш религиозен живот, лишен от наука. Ако искаш да говориш презрително за науката и прогреса, спри да живеещ прекрасния живот, който науката е осигурила за теб.

Източник

Реклами

2 мнения по „Хората, които плюят науката

 1. За съжаление ценностната пирамида на повечето хора се промени поради разлчни фактори и в нея науката и научните доказателства са някъде на последно място. Нещо повече – обругавани са и обвинявани заедно с всичко, изградено до сега. Това няма да доведе до нищо добро. Първо започва с деградация на мисленето и характера, отношенията между хората. Следва дивата, животинска и безсмислена агресия.

  Харесвам

 2. Съгласен съм.

  Съвременният свещеник кара кола за 100 000 лева, носи часовник за 5 хиляди, чете литургията от таблет, говори по микрофон и ползва техника за усилване на звука, а „божиите слова“ се излъчват по цифрова телевизия. После, след немислими за простосмъртните забавления, „духовникът“ ходи да лекува венерическите си заболявания при лекаря. А иначе отрича научния метод, дал плод на всички тези блага, от които той смуче като невидял. Какво е това, ако не висша форма на нещо? Висша форма на наглост и лицемерие.

  Най-противното от всичко е, че след като е омърсил с действията и думите си всичко що е достойно, служителят на антинаучната, антиобществена и антидуховна кауза продължава да сее поквара и безсмислие с влиянието си в най-уязвимата част на обществото, в отворената му рана – там, където властват мизерията и неграмотността. Простият човек целува ръка на тези гнусни изчадия и праща децата си при тях, да ги учат на „ценност и добродетел“.

  Забелязал съм, че хората, които най-яростно отричат животинската си природа, са най-близо до нейните най-отвратителни прояви.

  Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s