Формула за успех

Всяка формула за успех е оръжие за масово унищожение. Не ме питайте защо мисля така. Все едно да се чудите защо мисля, че водата кипи на 100 градуса по Целзий. Ако не ви е ясно от живота и 1000 страници обяснение няма да ви помогнат да го осмислите. Не за друго, а защото още на първата страница ще сте намразили текста и ще го оставите недочетен. Всъщност дори не е нужно да стигате до този текст, вие вече сте абсолютно убедени, че такъв текст нищо не струва. Знаете със сигурност, че е по-добре да бъде изгорен, отколкото прочетен.

Всяка формула за успех е делови-облечен самоубийствен атентатор, който е натъпкал експлозиви под дрехите си. Единствената разлика между всички тях е времето, което отброява часовника преди безвъзвратно да се задейства детонатора. Тези есплозиви имат мощта да взривят цяла сграда, заедно с хората в нея, а някои дори са толкова мощни, че могат да взривят и цял град. За всеки град на Земята и за всяка обитавана сграда има поне по една формула на успеха.

Всяка формула за успех сте вие и вашите деца. Не ме питайте защо мисля така. Всеки го знае. Дори вие го знаете. Въпросът е дали ви пука или не? Дали всичко това ви трогва? Способни ли сте да продължите? Да удължите срока поне с още няколко часа, да го удължавате все така с няколко часа години наред, години наред, докато всичко свърши, поне за вас.

В крайна сметка никой не знае какво е решението, но сме длъжни да си повтаряме, че всичко това си струва, нали? Длъжни сме.

Както виждате, всичко зависи от това къде ще поставим въпросителната. Винаги преди последното изречение, но никога след него, ако искаме програмата да работи, нали? Да.

Видяхте ли? Точно така. Нали? Да. Нали? Не. Нали? Все тая. Важното е да не е под въпрос.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s