Свободата е неутрална.

трябва да правиш нещо, да действаш бързо и концентрирано, да се развиваш, да се движиш. страхът че другите няма да те забележат, няма да открият това което искаш да виждат в теб, страх че вече няма да си интересен, че не можеш да впечатлиш никого. той се прокрадва когато твърде дълго се отдаваш на себе си, когато се отдадеш на усамотението. цялата трагедия на света произлиза от неразбирането, онези малки тайни които така и не споделяме, може би понякога защото просто ни е страх да мислим на глас, има реплики които биха спасили всяка обречена връзка, има факти които биха обяснили всяка мистерия. НЕРАЗБИРАНЕ. понякога твърде много думи са нужни и затова никога не се включваме в разговор с някои хора. всъщност за кого пишат писателите? за тези които никога няма да ги прочетат. ако останем безмълвни даваме воля на своите екзекутори да правят каквото си искат с нас. но дори и да пишем многотомни апологии, да разгръщаме философии които обясняват всяко едно от действията ни, тогава пак ще попадаме в лапите на неправдата, защото просто нашите екзекутори не четат, нашите палачи не слушат. когато произнасят присъдата „ВИНОВЕН“ съдиите са глухи и слепи за истинските причини които стоят зад „престъплението“. единствено съвестта може да бъде съдия на извършилия престъпление. несправедливо е човек който е съгрешил и се е разкаял да носи етикет „престъпник“, а този когото не са хванали да се разхожда с ореол на невинност, да буди възхищение с чистота си, да дава примери за добродетел или пък да трупа уважение само за това че не са го заловили. не! непризнатите грешки са достойни за порицание! измамниците не заслужават уважение! лъжците трябва да горят на клада! страхът трябва да се наказва, а искреността да се поощрява. това е най-справедливият закон. оставете любовта да разцъфти и тогава ще сте способни да й се наслаждавате в най-чистия й вид, да я наблюдавате в естествената й среда, а не зад решетки в карнавала. възхищавам се на тези животни, които умират от стрес, когато ги затворят в клетка. стресът е безкрайна тъга, тъга породена от неразбиране, изненадваща, необяснима тъга.

Моят Господ е същество, което иска да бъде Бог, но съзнава, че никога няма да бъде всемогъщо, затова То иска да бъде Бог само на себе си и към това се стреми. То казва, Най-големият порок е страхът. Най-голямото престъпление е насилието срещу нещо, което не познаваш. Нищо не извинява този порок и това престъпление.

Морални напътствия от съществото, което иска да бъде Бог на себе си: Непознати хора, съвършеното общество е това, в което всеки носи отговорност за действията си и всеки има доверие в отговорността на другия. Невъзможно е, но приближаването до идеала е възможно. Балансът между криво и право е ненужно оправдание, нужно е образоване, желание да се учите, признание, че не сте съвършени и стремеж да бъдете такива. И, по дяволите, не правете това, което казвам, защото Аз го казвам, не желая власт над вас.

***

Пояснения

започна ли да се изразявам в мъжки род веднага се идентифицирам с моя Пенис. привличам вниманието на женския род, като пробуждам инстинкти за чифтосване, и вниманието на останалия мъжки род, като пробуждам инстинкти за надпревара, ярост и агресия. когато се идентифицирам полово, останалите полови същества могат да проявят към мен, най-грубо казано, симпатия или антипатия. обикновено рискувам да попадна в обсега на едното, за да спечеля другото.

започна ли да се изразявам в среден род, оставам неутрален. моят Господ е неутрален. но „неутрален“ не бива да се бърка с „безразличен“. свикнали сме неутралното да буди снизхождение или несериозно приемане на всичко, което произлиза от него. всъщност природата на всички съществени неща и събития е точно обратната. животът в основата си е неутрален. материята възниква на случаен принцип. смисълът, който придаваме на нещата е ограничен до сложността на нашите възприятия. всяко нещо има смисъл само по себе си, заради собственото си съществуване, но ние няма как да определим този смисъл. властта на едно нещо над друго буди тръпка у нас, дори приятна тръпка и възхищение, но е странно, че не изпитваме уважение към неутралното, когато само то може да бъде истинно. Божественото същество добре знае и прилага познанието, че дискриминацията е по-силна от толерантността и разединението е по-ефективно от обединението. силата, ефекта и практичността са в полза на Неговото съществуване, но контролът е далеч извън Неговите жизнени нужди. ред (умисъл, план, смисъл) в чиста форма не съществува, редът е винаги следствие, в чиста форма съществува единствено хаосът.

Дано сте ме разбрали. Имам още какво да кажа. Надявам се всичко написано тук да е достатъчно стегнато и разбираемо.

На всеки, който би ме обвинил в хаотичност, безнравственост, безхарактерност, безверие, апатия, бих отвърнал МАМКА ТИ, СПРИ ДА ПОУЧАВАШ! НАМЕРИ СМИСЪЛ В ТОВА ДА ИНФОРМИРАШ ОТКРОВЕНО, А НЕ ДА ЗАПОВЯДВАШ И КОМАНДВАШ! ЕСТЕСТВЕНО, ТРЯБВА ДА ТИ ГО НАБИЯ С ЧУК В ГЛАВАТА, ПО ТВОЯ НАЧИН, ЗА ДА МЕ РАЗБЕРЕШ!

За съжаление (социален минус), на всеки, който би казал ЧОВЕЧЕ, НАПЪЛНО СИ ПРАВ! РАЗБИРАМ ТЕ! ХАЙДЕ ДА ПОГОВОРИМ! ИСКАМ ДА ТЕ ПОПИТАМ НЕЩО. ХАЙДЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯВАМЕ ЗАЕДНО! най-вероятно бих отвърнал ПРОЩАВАЙ, НЯМАМ ВРЕМЕ ЗА ТЕБ. ИСКАМ ДА ПРОДЪЛЖА ДА УЧА САМ. АКО ПРЕЦЕНЯ, ЧЕ МОГА ДА ОТКРИЯ НЕЩО НОВО, КОЕТО МЕ ИНТЕРЕСУВА, С ТВОЯ ПОМОЩ, ИЛИ ДА РАЗБИЯ ДОСАДНА РУТИНА, ТОГАВА ЩЕ ТЕ ПОТЪРСЯ.

Скоро мога да умра, а още нямам хабер от висша математика. Това ме притеснява повече от ПРОБЛЕМИТЕ МИ С ОБЩУВАНЕТО.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s