Буковски препоръчва:

душата има само същина, която иска да ПЕЕ, в крайна сметка не можете ли да я чуете, братя? нежно, не можете ли да я чуете, братя? едно чукане и нов кадилак няма да решат проклетия проблем. Попай ще е с едно око и Никсън ще е вашият следващ президент. Христос се изплъзна от кръста и сега ние сме заковани към скапаняка, черно-бели, бяло-черни, напълно.
изборът ни почти не е избор. ако се движим твърде бързо, сме мъртви. ако не се движим достатъчно бързо, сме мъртви. това не са нашите карти. как ще сереш с напъхана в задника ти християнска запушалка, дълга 2000 фута?
за да се научите, не четете Карл Маркс. много сух боклук. моля ви, учете се от духа. Маркс е само танкове, пърпорещи из Прага. не позволявайте да ви хванат по този начин, моля ви. преди всичко четете Селин. най-великият писател от 2000 години. разбира се, ЧУЖДЕНЕЦЪТ на Камю трябва да свърши работа. ПРЕСТЪПЛЕНИЕ И НАКАЗАНИЕ. БРАТЯТА. всичко на Кафка. всички произведения на неизвестния писател Джон Фанти. разказите на Тургенев. избягвайте Фокнър, Шекспир и особено Джордж Бърнард Шоу, най-високопарната фантазия на Вековете, реално, надуто с истини лайно с невероятни политически и литературни връзки. единственият от по-младите, за които се сещам, дето има ясно и, сигурно бъдеще и лиже задници, когато се наложи, е Хемингуей, но разликата между Хемингуей и Шоу е в това, че Хем е написал няколко добри ранни творби, докато Шоу до края на живота си е писал повърхностни и тъпи лайна.
та тук смесваме Революцията и Литературата и те си пасват. някак си всичко пасва, но мен ме наляга умора и чакам утрешния ден.
дали Човекът ще почука на вратата ми?
на кого му пука?
надявам се, че с това съм успял да ви разлея чая.

Из „Записки на стария мръсник“, Чарлс Буковски
издателство: Прозорец
Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s